Nie jesteś zalogowany na forum.
- Czy to ma coś wspólnego z moją siostrą?- pytam.
- Raczej z zabiciem wolnego czasu i chwilą spokoju, o co ciężko w akademiku - wzruszam ramionami
If you ask me how I'm doin I would say I'm doin just fine, I would lie and say that you're not on my mind
-Pomóż mi wyswatać z kimś moją siostrę. Od roku próbujemy z wujkiem Deanem, ale nie dajemy rady. Uparła sie, że miłość to słabość i że nigdy już nikogo nie pokocha.- mówię wprost
- O matko. - śmieje się - Ktoś się naczytał Cassandry Clare.
If you ask me how I'm doin I would say I'm doin just fine, I would lie and say that you're not on my mind
- Kto Cassandra Clare?-unoszę brwi.- Nieważne, obawiam się, że jak dorosnę i będę w jej wieku, ona będzie starą panną z trzema kotami.- wzdycham.
- Więc twoim zadaniem, jako jej brata, jest sprawić, by do tego nie doszło. - kończę stroić ukulele i zaczynam grać "Lucky" Jasona Mraza
- Dokładnie tak, a ty możesz mi w tym pomóc.- kiwam głową i zaczynać grać.
- Ja? - unoszę brwi - Dlaczego akurat ja?
- Bo jesteś jedynym chłopakiem z którym moja siostra gadała od jakiegoś dłuższego czasu. Gada jedynie z wujkiem Deanem czasem.- wzdycham
Uśmiecham się - Zobaczymy. Dobra młody. - klaszcze w ręce - Mykaj pod prysznic, a ja skombinuje kolację.
- Doobra.- podnoszę się z kanapy i idę do łazienki.
Wynajduje kuchnie i wyjmuję pop corn. Wrzucam go do mikrofalówki i po pięciu minutach kolacja gotowa. Przesypuje kukurydzę do miski i stawiam obok laptopa. Po chwili z łazienki wychodzi Eliott. - Jaki film chcesz obejrzeć?
- Coś czego Ayme by mi nie pozwoliła obejrzeć.- uśmiecham się i siadam na kanapie.
Załączam pierwszą część Batmana. Jakoś w połowie filmu Eliott przysypia. Uśmiecham się i wpierw lokalizuję jego sypialnię. Potem wracam po chłopca i udaje mi się wtargać go na łóżko. Wracam do salonu, odstawiam miskę po popcornie, po czym wyjmuję płytę z laptopa i wyłączam urządzenie. Chowam co moje i siadam na kanapie. Zasypiam.
Wchodzę... wtaczam się właściwie z Line uczepioną mojego ramienia. Klnę pod nosem, gdy ona zaczyna coś bełkotać pod nosem.
- Zaraz obudzisz El'a. Albo twojego chłoptasia - mruczę i wprowadzam ją do pokoju.
I'm sorry for whatever I did to make you think I give a shit about your feelings.
Otwieram oczy i przyglądam się sytuacji. Dwie pijane damy próbują się ogarnąć. Wstaję. - Może pomogę?
- Nie jest moim chłoptasiem.- chichoczę, potykam się o szafkę przy wejściu do pokoju i ląduje tyłkiem na podłodze powodując ogromny huk. Ręką zwalam lampę z tej szafki próbując się nieudolnie podnieść i robie jeszcze większy huk.
Klnę pod nosem.
- Dam sobie radę - warczę. Próbuję ją podnieść, ale ta dziewczyna waży z tonę. Patrzę na Chase z wahaniem. - No dobra. Nie dam sobie rady.
I'm sorry for whatever I did to make you think I give a shit about your feelings.
Podchodzę i pomagam wstać Ayme. - Przepraszam, jeśli cię wcześniej uraziłem. Trudny do opanowania impuls. A nawet nie znam twojego imienia.
Kącik ust mi drga, gdy staram opanować ironiczny uśmiech.
- Jeśli pamiętasz swój żart, to łatwo się domyślisz, jak mam na imię.
Patrzę na nią zaskoczony. - Zapewne Fiona. - krzywie się - Serio przepraszam. - Ayme prawie upada - Posadźmy ją na kanapie.
Zaczynam niepohamowanie chichotać. Wtulam się w Chase'a z błogim uśmieszkiem.- Jeeesteś taaaaki miluuusi.- chichoczę rozciągając wyrazy.
Przewracam oczami - A ty taaaka pijana. - przytrzymuję ją
- W razie jakbyś sobie robił nadzieję, nie bierz jej teraźniejszych słów na poważnie - mówię, próbując mu pomóc położyć ją na kanapę. - Według niej nawet mój brat jest milusi, gdy jest pijana. - Przewracam oczami, przypominając sobie tamtą sytuację.
- Wiesz, domyśliłem się. - kiedy Ayme już leży na kanapie, zdejmuje jej buty - W Kopciuszku chyba było trochę inaczej.