Nie jesteś zalogowany na forum.
- Heh, dzięki... znaczy... - dukam coś nieudolnie, gdy do salonu wchodzi rudy kot. Wstaje od pianina i bez słowa podchodzę do zwierzaka.
- Cześć słodziaku... - uśmiecham się szeroko do niego powoli głaszcząc go po główce.
"Nie ma wolności dla człowieka, jak długo nie pokonał on strachu przed prawdą."
Zakładam ręce - A więc tu się podziewałeś, rudy gadzie - uśmiecham się pod nosem
Prychnąłem.
- Przecież to takie słodkie stworzenie, jak można je nazywać gadem - mruknąłem dalej drapiac rudego kocura za uszami.
Śmieję się - Nie przepadamy za sobą. Przez niego mam całe ręce podrapane. - kocur podchodzi do mnie i spogląda z pogardą
Przewracam oczami.
- Może nie jesteś wystarczająco delikatny - podsunąłem, słysząc jak kot mruczy zadowolony z pieszczoty.
Unoszę brwi, przyglądając się rudemu zdrajcy - Ja ci go chętnie oddam
Śmieje się cicho.
- Nie powinno się trzymać zwierząt w akademikach, a w domu rzadko bywam - ściągam usta na samą myśl o domu rodzinnym, i dalej głaskałem kota nie odwracając od niego wzroku.
Wzruszam ramionami - To jak już będziesz miał gdzie go trzymać, to się po niego zgłoś, jeśli chcesz. - śmieję się
Patrzę na niego sceptycznie.
- Lepiej się czegoś pozbyć niż do tego przekonać? - zapytałem na chwilę zapominając, że to mój wykładowca. - Skoro dla obcych jest taki ufny, to nie jest chyba taki zły...
Przekrzywiam głowę - On lubi wszystkich poza mną. Nieważne, co bym robił. - stwierdzam, przyglądając się rudemu stworzeniu
- Daj spokój - przewracam oczami i wstając biorę kota w ręce. Obracam się do profesora. - Po prostu... no zobacz, czy to stworzenie mogłoby komuś zrobić krzywdę - zauważam i gdy podnoszę głowę, rumienieje, znów wracając uwagą do kota.
Gdy tylko próbuje pogłaskać zwierzę, Remus wystawia pazury i przejeżdża mi po ręce, którą szybko zabieram. - Jak widać
Cofam się i wypuszczam kota, który gdzieś ucieka.
- Kurde... kot chyba nie chce współpracować... - westchnąłem. - Nic Ci... panu nie jest?
Spoglądam na dłoń w czerwone paseczki. - Nic mi nie jest. - uśmiecham się i wyglądam przez okno - Przestało sypać. - i zrobiło się ciemno
- Um... faktycznie... chyba powinienem się zbierać - stwierdzam odciągając wzrok od profesora Philipa.
- Podrzucić cię?- pytam, zbierając puste kubki
- Chyba mogę się przejść... - stwierdzam. Wolałbym nie zostać zamknięty z nim w małym pomieszczeniu, ale w sumie jest już dość późno... - W sumie nie wiem.
- Jak chcesz. - uśmiecham się
Milcze i idę po gitarę, która została na kanapie. Wyglądam za okno.
- Nieźle napadało... - zauważyłem wysoko unosząc brwi i wyglądając przez okno.
- Faktycznie. - przyznaję i biorę kluczyki z blatu - Podrzucę cię
Bez sprzeciwu pokiwałem głową i ruszyłem założyć buty. Jednak jak to ja, musiałem nie patrząc pod nogi władować się przed profesora, tak że się zderzyliśmy.
- Em... sorry... - mruknąłem i schyliłem się wiązać buta.
Śmieję się - Nie ma problemu - sam przykucam i zakładam buty
Gdy się już ubrałem w milczeniu stałem pod drzwiami trzymając się gitary jak ostatniej deski ratunku.
Założyłem kurtkę i podszedłem do drzwi. - Prosz.- otwieram je na oścież, wypuszczając Rydera, po czym sam wychodzę i zamykam mieszkanie.