Nie jesteś zalogowany na forum.
If you ask me how I'm doin I would say I'm doin just fine, I would lie and say that you're not on my mind
Siedzę na ławce w parku i przeglądam notatki do egzaminu. Wzdycham i robię kucyka bo mi włosy przeszkadzają. A następnie rozkładam notatki po całej ławce.
Spaceruje parkiem ze słuchawkami w uszach słuchając "Demons" i tańcząc. Co chwila zerkam w ekran, sprawdzając tekst piosenki.
If you ask me how I'm doin I would say I'm doin just fine, I would lie and say that you're not on my mind
Nagle część kartek rozwiewa mi wiatr.- Cholera!- przewracam oczami i zaczynam zbierać.
Latające kartki. Zaczynam je zbierać, a potem szukam ich właściciela. Zauważam tą dziewczynę z baru. Wyjmuję słuchawkę. - Twoje? - pytam wskazując na notatki.
- Tak, dziękuje.- kiwam głową i zaczynam składać kartki w jedną kupkę.Boże w życiu się tego nie nauczę.
- Co to? - pytam zaciekawiony
- Notatki, na egzamin który mam jutro, i na który się w życiu nie nauczę.- chowam twarz w dłoniach
- Jaki przedmiot? - unoszę brwi
- Postawy Filozofii naprawdę nie wiem po co mi to na dziennikarstwie.- wzdycham.
- Filozofia jest prosta. - stwierdzam zadowolony
- Może i jest prosta jeśli ma się czas jej się nauczyć.- wzruszam ramionami.
- Niee. - kręcę głową - Mogę zobaczyć? - wskazuję notatki
- Jasne.- podaję mu notatki i gdy mu się bliżej przyglądam rozpoznaję chłopaka z którym gadałam w klubie. Krzywię się lekko.- Umm i wybacz, że byłam dosyć niemiła w klubie.
Macham ręką, przeglądając notatki. - Czego słuchasz? - pytam ni stąd ni zowąd.
- Muzyki.- uśmiecham się lekko.- W sumie to co ostatnio śpiewaliście było całkiem niezłe.- wzruszam ramionami.
Wzruszam ramionami - E tam. - siadam na ławce i klepie miejsce obok siebie - Nauczę cię tego w 15 minut. Musisz mi tylko podać czystą kartkę, kolorowy marker, coś do pisania. No i tytuł ulubionej piosenki.
- Dobra tu masz kartkę, marker i coś do pisania.- podaję mu kartę, długopis i marker.- A ulubiona piosenka to Photograph Eda Sheerana.
- I pięknie. - zacieram ręce i zaznaczam na kolorowo najważniejsze informacje w notatkach. Równo 15 minut później podaję jej piosenkę ułożoną na melodię Photograph. - W ten sposób ze wszystkiego miałem minimum cztery.
- Wow nie wpadłabym na coś takiego.- kręcę głową pod wrażeniem.- Ogromnie dziękuję, ratujesz mi życie. No może nie życie, ale studia na pewno.- uśmiecham się.
Unoszę ręce do góry. - Służę pomocą. Ale... - uśmiecham się - Wciąż nie znam twojego imienia
- Kolega ci nie powiedział jak się nazywam?- unoszę brwi.
- Nope. - kręcę głową. Który kolega...?
Mrugam rzęsami.- Wczoraj w kawiarni spotkałam twojego kolegę tego co na początku stał z tobą przy barze. Dałam mu kilka rad dla ciebie i nawet na namiary na mnie.- marszczę brwi.
- Ryder? Nie widziałem się z nim od przedwczoraj. - wzruszam ramionami - Poza tym, co to za atrakcja, poznać imię dziewczyny od przyjaciela. - uśmiecham się
[ Wygenerowano w 0.034 sekund, wykonano 8 zapytań - Pamięć użyta: 1.03 MB (Maksimum: 1.35 MB) ]