Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: Poprzednia 1 … 8 9 10
Odwracam się nieco zaskoczony - Dzień dobry, Ryder - uśmiecham się - Pięknie śpiewasz. - dodaję po chwili zastanowienia
- A to... dzięki... panie profesorze - dodaje ostatnie słowa szybko. Całe szczęście, że jest na tyle zimno, że rumieńce są ledwie widoczne.
"Nie ma wolności dla człowieka, jak długo nie pokonał on strachu przed prawdą."
- Długo grasz na gitarze? - chowam ręce w kieszenie. Jest cholernie zimno
Przygryzłem wargę.
- W sumie gram już z 10 lat - wyznaję. - Choć jeszcze wcześniej uczyłem się na fortepianie...
Kiwam głową z uznaniem, kiedy coś zimnego spada mi na nos. Wycieram go i podnoszę oczy do góry
Unoszę głowę do góry i uśmiecham się mimo zimna.
- Pierwszy śnieg... - mruczę. Zaraz jednak przypominam sobie o instrumencie i zaczynam go szybko pakować. Prostuję się i chwilę pocierając ramiona patrzę na gęste płatki śniegu, czując mróz na policzkach.
Krzywię się, patrząc na cienką kurtkę Rydera - Do akademika jest strasznie daleko, a przeczuwam śnieżycę. Zdążysz?
Wzruszam lekko ramionami nadal patrząc w szare niebo.
- Wygląda na to, że muszę...
- Mieszkam kilka metrów stąd. Jeśli chcesz, możesz przeczekać zamieć u mnie, a potem podrzucę cię do akademika. - wzruszam ramionami obojętnie
Ocknąłem się i wziąłem gitarę przekładając ją sobie przez ramię. Spojrzałem na profesora, ale zaraz odwróciłem wzrok.
- Nie trzeba... serio... - mruknąłem mocniej zaciskając kurtkę.
- Zawsze możesz marznąć. Ale żeby nie było, jak się przeziębisz, to nie z mojej winy. - stwierdzam rozbawiony, a śnieg sypie coraz mocniej
- No... no dobra... - westchnąłem w końcu. Znów podniosłem wzrok, ale kiedy stwierdziłem, że płatki śniegu, wpadły mu do włosów... Zaraz odwróciłem wzrok i z wolna podszedłem do profesora.
Strony: Poprzednia 1 … 8 9 10
[ Wygenerowano w 0.018 sekund, wykonano 8 zapytań - Pamięć użyta: 742.08 kB (Maksimum: 1003.32 kB) ]