Nie jesteś zalogowany na forum.
If you ask me how I'm doin I would say I'm doin just fine, I would lie and say that you're not on my mind
Wchodzimy w trójkę do klubu. Dziś jest wyjątkowo tłocznie. Spoglądam na Angelę i Parkera z uśmiechem i głową wskazuję na kilka pustych miejsc przy barze. Siadamy tam w trójkę.
- Przypomnij, dlaczego nie ma z nami Chase'a...?
"Nie ma wolności dla człowieka, jak długo nie pokonał on strachu przed prawdą."
- Bo poszedł z Ayme na bal do Ambasadora. - śmieję się - Biedny wyglądał jak pajac w tym garniaku.
I'm not afraid of moving on or letting go. It's just hard to say goodbye to what I know.
Zmarszczyłem brwi.
- Ten z kapeluszem do kompletu? - upewniłem się. Akurat z tą pustą lalą Aymeline, akurat na jakiś bal dla głupiej śmietanki towarzyskiej. Machnąłem na barmana, by do nas podszedł. Mam ochotę dziś popić...
Przewróciłam oczami widząc minę Rydera.
- Stary, tylko uprzedzam, że pijesz w granicach rozsądku - uprzedzam.
"Przyjaciel na pewno zauważy, gdy patrzysz tęsknym wzrokiem na coś, na co nie możesz sobie pozwolić. I daje ci to na urodziny."
- Dokładnie ten sam garnitur. - przytakuję
I'm not afraid of moving on or letting go. It's just hard to say goodbye to what I know.
Ignoruje Angelę.
- Wcale nie wygląda jak pajac - zauważyłem. - Tylko pajaca z siebie robi. Bal u burmistrza? No ro poszalał...
- Ambasadora. - poprawiam go - Padnie z nudów.
- Mógł nie iść tylko przyjść z nami - zauważam. Barman w końcu przychodzi i składam zamówienie.
- Jego sprawa. - wzruszam ramionami i zamawiam irlandzką whisky.
Po chwili dostaję zamówionego drinka. Dość mocnego, ale raczej dam radę.
- Może masz rację poddaję się bez przekonania i pociągam sporego łyka alkoholu.
Spoglądam na niego sceptycznie - Znowu się zlejesz w trupa. - stwierdzam
- Nie, nie zleje! - zaprzeczam głośniej niż zamierzałem. - Mamy się odstresować więc nie narzekaj na mnie! Jestem bardzo zestresowany widocznie!
Unoszę brwi i milknę. Zamiast tego potrząsam lodem w swojej szklance.
Widzę jak Ryder wypija resztę swojego drinka i chwilę milczy, gdy nagle zdaję sobie sprawę, że wypił także i moją whisky.
- Ej, zwariowałeś?! - wyrwało mi się, gdy próbowałam mu odebrać szklankę. Odebrałam. Już pustą.
"Przyjaciel na pewno zauważy, gdy patrzysz tęsknym wzrokiem na coś, na co nie możesz sobie pozwolić. I daje ci to na urodziny."
Podsuwam jej swojego, nietkniętego drinka - Trzymaj. - mówię i odwracam głowę, żeby nie zauważyła, że moja twarz przybrała kolor czerwony.
- Dzięki wielkie, ale raczej niepokoi mnie ten gość - zauważam wskazując Rydera i upijając odrobinę płynu ze szklanki. - Dobry gust - przyznaje Parkerowi.
Czekam, aż mi przejdzie i wracam wzrokiem do niej i do Rydera. - Dzięki. - uśmiecham się i spoglądam na chłopaka - Zrób coś dla mnir i nie pij więcej.
- Pff - przewracam oczami. - Dlaczeego? Ja bym tam się jeszcze czegoś napił... - wyciągam rękę po szklankę, którą trzyma Angela, ale dziewczyna zabiera szklankę z mojego zasięgu. - Ejjjjj...
- Właśnie dlatego. - stwierdzam rozbawiony
Wzruszyłem ramionami i po prostu machnąłem jeszcze raz na barmana, który podał mi po prostu czyste whisky.
- Ryder, nie! - powiedziałam ostro próbując mu zabrać szklankę. - Skończysz jak kolejny menel walający się po ulicy a ja nie mam zamiaru znów ci pomagać - warknęłam. - Gdybyś mi za to płacił byłabym najbogatszą osobą w Nowym Jorku...
- Nie pytałem się o pozwoleniee - przewracam oczami i powoli sączę whisky. - Łoł... daje kopa - potem uświadomiłem sobie, że powiedziałem to na głos.
- Dzisiaj śpisz tutaj. Ja cię do pokoju zaciągał nie będę. - stwierdzam jakby to była oczywistość
- Taa... Już to widzę - śmieje się i dopijam alkohol. - No chodźcie! Zróbmy coś! - zakrzyknąłem nagle i zacząłem ich wyciągać na parkiet. Nie chcieli. Trudno ich strata. Sam poszedłem i wcisnąłem się między tłum już tańczących albo przechodzących ludzi.
[ Wygenerowano w 0.040 sekund, wykonano 9 zapytań - Pamięć użyta: 1.21 MB (Maksimum: 1.54 MB) ]