Nie jesteś zalogowany na forum.
Kiwam głową.
- Zdążyłam zauważyć - śmieje się. Upijam kolejnego łyka z kubka.
Dodając wrażliwość i delikatność tworzymy czułość.
Bez czułości żadna więź nie ma swojego smaku.
- Zauważyłem - śmieję się
If you ask me how I'm doin I would say I'm doin just fine, I would lie and say that you're not on my mind
Wyciągam telefon z kieszeni.
- Szlag, padł mi - stwierdzam próbując włączyć telefon. - Powiesz mi która godzina?
- Na pewno nie północ, Kopciuszku. - stwierdzam rozbawiony i spoglądam na zegarek - Wpół do jedenastej.
If you ask me how I'm doin I would say I'm doin just fine, I would lie and say that you're not on my mind
- Zabawne - mówię przeciągle, wywracając oczami. Kiedy Chase mówi godzinę wytrzeszczam oczy. - Muszę wracać - jęczę z niechęcią. - Mam wykład o ósmej, a zanim się dotelepie do domu... - wzdycham i dopijam napój.
- No to cześć. - wstaję
- Do zobaczenia. - Ściskam chłopaka na pożegnanie. - Jak by co to zazwyczaj jestem pod telefonem - mówię machając rozładowanym telefonem. - Zazwyczaj - powtarzam śmiejąc się.
Dziewczyna odchodzi, a ja zostaję z drinkiem i zaczynam się zastanawiać, czy ja w ogóle mam jej numer.
Siedzę znudzona w klubie patrząc na zegarek. Błagam nie mówcie, że Fiona mnie wystawiła. Przecież ten cały Maven czy jak mu tak było, by raczej nie przyszedł do klubu akademickiego.
Podchodzę do baru i zamawiam piwo. Przez chwilkę ze śmiechem rozmawiam z barmanem, po czym zerkam lekko w bok. Obok mnie siedzi dziewczyna. Robi mi się jej żal, gdy widzę jej minę. Wygląda jakoś tak smutno, gdy tak sama tutaj siedzi i strasznie... samotnie?
Uśmiecham się do niej nieco nieśmiało.
- Przyszłaś tutaj sama? - Zaczynam, żeby w jakikolwiek sposób zagaić rozmowę.
"Cuda nie zdarzają się nikomu z wyjątkiem tych szczęśliwych czubków, którzy widzą je wszędzie."
Unoszę brwi. Matko kolejny klubowy podrywacz. Cuudownie.
- Czekam na przyjaciółkę.- mruczę pod nosem.
Przechylam lekko głowę i upijam łyka piwa.
- A, no chyba, że tak - mówię, bawiąc się paskiem od torby. - Zdawało mi się, że już kompletnie straciłaś nadzieję na jej przyjście, więc postanowiłem się odezwać.
"Cuda nie zdarzają się nikomu z wyjątkiem tych szczęśliwych czubków, którzy widzą je wszędzie."
- Nie potrzebuję litości ani towarzystwa jakiegokolwiek faceta, więc niepotrzebnie się odzywałeś.- przewracam oczami.
Unoszę brew nieco zaskoczony.
- Hmm... Czyżbym trafił na Jo? Jo, co ty tu robisz. Myślałem, że miałaś zostać w pokoju. - Mówię ze śmiechem.
Upijam kolejnego łyka piwa i obracam się na stołku barowym tyłem do baru, opierając się łokciem o blat. Przyglądam się ludziom na parkiecie. Korci mnie strasznie, by wyciągnąć aparat i zrobić zdjęcie.
- Jaką Jo? A zresztą nieważne, nie obchodzi mnie to.- kręcę głową.- Czyżbym trafiła na fotografa optymistę?- marszczę brwi naśladując jego poprzednie słowa.
Wybucham śmiechem.
- Dokładnie. Choć nie wiem, po czym wywnioskowałaś fakt, że jestem fotografem, skoro aparat jest schowany.
Ale skoro już o tym wspomniała... Wyciągam aparat i robię zdjęcie tańczącej parze.
- Jakbyś potrzebowała fotografa albo znałaś kogoś, kto go potrzebuje, to chętnie się sprawdzę - mówię tak z dupy i wypijam łyka piwa.
- Cóż, moja rodzina zazwyczaj unika facetów z aparatami, ja tak samo.- wzruszam ramionami i sprawdzam godzinę na telefonie. Fiona zdecydowanie już nie przyjdzie.
Przyglądam się jej badawczo.
- A to dlaczego? Ludzie z aparatami są fajni. - Powstrzymuję uśmiech. - Tylko nie bierz tego na poważnie. Bo już widzę, twoją minę mówiącą, jaki to ja nie jestem skromny.
- Tak są bardzo fajni, szczególnie gdy na drugi dzień widzisz w gazecie swoje zdjęcie z momentu gdy wybierasz bułki.- przewracam oczami.
Unoszę brew.
- Czemu robią ci zdjęcia do gazet? - Pytam skonfundowany.
To kim ona jest, że chodzą za nią paparazzi?
- Sama chciałabym wiedzieć.- wzruszam ramionami i zaczynam stukać paznokciami w blat
Przewracam oczami rozbawiony.
- Wiesz, o co mi chodziło. Na pewno nie robią ci zdjęć bez powodu, bo zwykłych ludzi nie zaczepiają paparazzi.
Koleżanka z akademika przechodzi obok nas, a ja do niej mrugam z uśmiechem.
- Naprawdę jestem zwyczajnym człowiekiem i tak jakoś po prostu sie do mnie przyczepili.- mówię z ironią i upijam łyk drinka
Marszczę śmiesznie nos.
- Hmm... dziwne. Może cię z kimś mylą? - Zastanawiam się na głos.
Wzdycham i klepie sie otwarta dłonią w czoło.- To była ironia...- mruczę
[ Wygenerowano w 0.064 sekund, wykonano 9 zapytań - Pamięć użyta: 1.58 MB (Maksimum: 1.9 MB) ]