Nie jesteś zalogowany na forum.
Siedzę z Elliotem przy stoliku. Postanowił nie zamawiać zestawu dla dzieci, aby pokazać jaki dorosły. Chce mi śmiać jak widzę jego rozwalaną brew zaklejoną ogromnym plastrem. Kręcę głową i podbieram mu frytki.
Wchodzimy z Parkerem do Maca i stajemy w kolejce. Po chwili zauważam Aymeline. - Zaraz wracam. - klepie brata w plecy i podchodzę do jej stolika. - Cześć. - uśmiecham się.
If you ask me how I'm doin I would say I'm doin just fine, I would lie and say that you're not on my mind
Przewracam oczami i po prostu czekam na swoją kolej, po czym składam zamówienie, odbieram tacę i siadam przy wolnym stoliku. Zaczynam siorbać kawę, przyglądając się poczynaniom brata
I'm not afraid of moving on or letting go. It's just hard to say goodbye to what I know.
Przychodzę na miejsce spotkania i przy kasie jak zwykle kupuję colę. Widzę Parkera przy stliku i się dosiadam.
- Hej... A gdzie Chase? - pytam szybko.
"Nie ma wolności dla człowieka, jak długo nie pokonał on strachu przed prawdą."
- Cześć Chase.- uśmiecham się.- Jesteś chłopakiem Ayme?- pyta Eliott z pełną buzią jedzenia. Unoszę brwi, skąd mu się wzięło to pytanie, nigdy tak się nie odzywał do obcych chłopaków.- Eliott!- piorunuję go wzrokiem.
- A gdzie może być mój brat? - pytam rozbawiony, przyglądając się stolikowi.
I'm not afraid of moving on or letting go. It's just hard to say goodbye to what I know.
Wybucham śmiechem. - Chciałbym, młody. - rzucam rozbawiony i mrugam do Ayme - Jestem Chase. - wyciągam rękę w stronę chłopca
If you ask me how I'm doin I would say I'm doin just fine, I would lie and say that you're not on my mind
- No miał być, a co... - odwracam się i widzę Chase'a gadającego z Aymeline i jakimś chłopcem. - Znowu ona... - jęknąłem.
- Wow, zaangażowanie w twoim głosie mnie powala. - mówię rozbawiony - Z dumą stwierdzam, że projekt "Samochodzik" został wczoraj zakończony sukcesem.
- I na chceniu się tylko skończy.- kiwam głową i obserwuję Eliotta.- Jestem Eliott.- młody ściska dłoń Chase'a-Szkoda że nie jesteś jej chłopakiem. Od dłuższego czasu z wujkiem Deanem próbujemy ją namówić na randkę. Ale ona gorzej uparta niż osioł.- śmieję się chłopczyk.
- Matko Eliott.- przewracam oczami.
- Mhm... - rzucam tylko choć nadal przyglądam się Chesowi. W końcu przestaje się tak bezmyślnie gapić. - To znaczy gratuluję... W końcu możemy zacząć nasz projekt... jeśli Pan podrywacz tu wróci...
- Zdążyłem zauważyć. - mówię - Miło cię poznać, Elliot. - uśmiecham się, po czym orientuję się, że wciąż stoję - Mogę się przysiąść, tak w ogóle?
Kiwam głową, wracając wzrokiem do mojego brata. - Łoo, mamy postęp. - mówię zaskoczony - Czy mi się wydaje czy ona się uśmiecha?
- Jasne!- chłopiec energicznie kiwa głową.
Wzdycha.- Siadaj.- mówię i upijam łyka kawy.
Siadam koło małego. - Powiedz mi, Elliot, czy ty masz jakąś dziewczynę? - pytam, ignorując karcące spojrzenie Ayme.
Prychnąłem wkurzony.
- Rozmawiałem z nią w kawiarni. To tylko kolejna płytka laska, która myśli że cały świat ją musi kochać bo ma bogatą rodzinę...
- Auć. - spoglądam to na Rydera to na nich i wybucham śmiechem - Gdybym cię nie znał, to pewnie pomyślał bym, że jesteś zazdrosny.
Lekko zadrżały mi konciki ust.
- No błagam... - mruknąłem przewracając oczami i spoglądając za okno.
Wzruszam ramionami. - Tak tylko mówię.
- To skończ mówić i spróbuj ogarnąć brata - proponuję.
- Nieee, ale podoba mi się taka jedna Evie.- Eliott się szczery a ja przewracam oczami.- Ty i te twoje romanse. Szósty raz w miesiącu nie będę jechała cie odebrać od pielęgniarki.- kręcę głową.
- Po co? - pytam rozbawiony - Tak naprawdę to musimy tylko podzielić piosenkę. - podsuwam mu arkusz - Wybierz co ci się podoba. Chase dostanie resztę. Dobrze wiesz, że on zaśpiewa wszystko.
- Evie powiadasz? - uśmiecham się - A ładna jest ta twoja Evie?
Westchnąłem zrezygnowany i przysuwając do siebie tekst. Cały czas zerkam na Chase'a i Aymeline przy stoliku i udaję opanowanego.
- Tak teraz będą wyglądały spotakie co? - mruknąłem pod nosem.
[ Wygenerowano w 0.037 sekund, wykonano 8 zapytań - Pamięć użyta: 1.07 MB (Maksimum: 1.39 MB) ]