Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: Poprzednia 1 2
Podnoszę na niego zaciekawione spojrzenie, zostawiając na razie suszarkę.
- Masz siostrę? Jaka jest? - Pytam. W ostatniej chwili gryzę się w język i nie dodaję "nie wytrzymała z tobą, że jej tu nie ma?".
I'm sorry for whatever I did to make you think I give a shit about your feelings.
Unoszę brew, zerkając na dziewczynę. Poprawiam się na krześle nieco nerwowo. Wchodzimy na życie prywatne.
- A myślałaś, że na łóżku piętrowym śpię z rodzicami? - Dziewczyna ignoruje przytyk, a ja wzdycham. - Ma na imię Avalon i ma 6 lat. Jest... naprawdę urocza. Czasem może się wydawać irytująca, ale to chyba mój wpływ. - Wzruszam ramionami.
If I wanted to kill myself, I would climb your ego and jump to your IQ.
"Wspaniała dziewczyna. Mam ochotę ją zabić, ale zaczyna mi się podobać"
Kiwam głową. Coś się zmienia w jego głosie, gdy o niej opowiada. Jej imię wypowiada miękko, a w jego głosie nie słychać dotychczasowej ironii, którą ociekało każde jego zdanie.
- No tutaj to akurat muszę się zgodzić. Jeśli z tobą dorastała, musiała zacząć stawać się irytująca. - Kąciki ust mi drgają, aż w końcu uśmiecham się, tym razem szczerze.
I'm sorry for whatever I did to make you think I give a shit about your feelings.
Przewracam oczami.
- Masz w sobie tyle uroku, co zdechła dżdżownica - stwierdzam nieco rozbawiony.
Siadam obok niej na łóżku, przez co musi się przesunąć, i opieram się o ścianę.
Przesuwam się, gdy Maven siada obok mnie, jednak jestem już i tak blisko poręczy, przez co dzieląca nas odległość jest mimo wszystko niewielka. Przełykam ślinę.
- Bardzo śmieszne - mówię nieswoim głosem.
Chłopak podnosi na mnie wzrok. Wcześniej nie zauważyłam, jaki ciekawy kolor mają jego oczy. Są ciemnoniebieskie, wymieszane z szarym. Są naprawdę ładne. Robi mi się jeszcze bardziej nieswojo.
- Nie cytuj mi tu Haymitcha, panie oryginalny - mruczę.
Przyglądam się jej przez dłuższy czas, co najwyraźniej ją peszy. To zabawne. Niektóre jej reakcje są naprawdę śmieszne.
- Przepraszam, twoje wybujałe ego przytłacza moją kreatywność - rzucam, nieznacznie nachylając się w jej stronę.
Oczy mi się rozszerzają, gdy się przybliża, choć nic więcej nie robi. Cholera. Mimo wszystko na zbyt wiele sobie pozwala.
Łapię go za ramiona i odsuwam go od siebie. Czuję, jak moje policzki płoną.
- Przestrzeń osobista - mówię dziwnie piskliwym głosem, choć chciałam, żeby był stanowczy.
Widzę ogniki rozbawienia w jego oczach, gdy wstaję z łóżka. Zerkam za okno. Deszcz ustał.
- Chyba już sobie pójdę, Złodzieju - burczę, nawet nie zerkając w stronę nieużytej suszarki.
Uśmiecham się, niemalże szczerze i wyciągam z kieszeni czarny, skórzany portfel, który rzucam w jej stronę. Dziewczyna łapie go zaskoczona, a ja pokazuję na 100 dolarów trzymanych w mojej dłoni.
- Pożyczyłem, jeśli to nie problem - mówię rozbawiony jej karcącym wzrokiem.
- Kiedyś to zgłoszę NYPD - mamroczę, chowając portfel do torebki, a ją zarzucając na ramię.
Ruszam do drzwi, jednak w połowie się zatrzymuję i odwracam. Przenoszę wzrok na Mavena i rozbawienie, które ma na twarzy. Wygląda uroczo. Wahams się przez chwilę.
- Wiesz... Dzięki za pomoc - mówię niezręcznie. Czuję się głupio, dlatego rzucam szybko - no to cześć.
Wychodzę, nie oglądając się za siebie.
- Do zobaczenia, Złośnico - żegnam ją ze śmiechem.
Dopiero, gdy wychodzi, zauważam porzuconą w rogu sukienkę. Zbieram ją z ziemi i chowam.
- Ciekawa wymiana - mówię do siebie rozbawiony. - Ale jakoś nie chce mi się tłumaczyć Avie i rodzicom, co tu robi damska, mokra sukienka.
Strony: Poprzednia 1 2