Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Wiadomość dodana po 7 h 28 min 21 s:
Mocniej naciągnąłem kaptur na głowę. Chwilę stałem przed cmentarzem, a potem wszedłem tam z opuszczoną głową kierując się nad grób ojca.
Mówisz do mnie? Wybacz, ale nie jesteś dość interesującą osobą bym Cię słuchał.
Siedzę na drzewie i macham nogami, gdy zauważam znajomą postać. Postanawiam się nie witać, ale przyglądam mu się uważnie.
Staję nad grobem z literami układajacymi się w imię i nazwisko: "Gregory Jenkins".
- Cześć tato... wiesz... chyba już tylko ja wierzę w Jonathana... - szeptem wypowiadam słowa. - Myślisz, że czas przestać...?
Wiem, że nie powinienem, ale przysłuchuję się "rozmowie".
Patrzę smutno na paczkę papierosów w swojej dłoni.
- Nadal nie rzuciłem choć mi kazałeś... przypomina mi to i tobie... pewnie Jonathan by nie palił... - milknę. Nie umiem już płakać, ale brak łez tylko bardziej mnie przygnębia.
Spuszczam głowę zamyślony i wyciągam z plecaka kartkę z podpisem mojego ojca. Szybko zamieszczam na niej treść z jednym wolnym miejscem.
Westchnąłem kiwając głową. Pocałowałem dwa place i przejechałem nimi po kamieniu.
- Do zobaczenia tato. Pozdrowię od Ciebie Johnny'ego.
Wracam wzrokiem do Terry'ego. Gdy odchodzi od nagrobka podbiegam, wstawiam nazwisko w puste miejsce na kartce i cicho idę za nim
Wsiadłem w pierwszy autobus jadący do szpitala. Dziś dzień odwiedzin...
W ostatniej chwili wskakuje do autobusu i chowam się w tłumie, wciąż starając się nie zgubić chłopaka.
Strony: 1
[ Wygenerowano w 0.031 sekund, wykonano 10 zapytań - Pamięć użyta: 723.03 kB (Maksimum: 953.88 kB) ]