Nie jesteś zalogowany na forum.
I'm not afraid of moving on or letting go. It's just hard to say goodbye to what I know.
Stanąłem trochę dalej za ostatnim budynkiem Uniwersytetu Columbia i wcisnąłem ręce do kieszeni kurtki. Ledwie spałem, nie mogłem przestać myśleć o Parkerze w szpitalu, Chase, którym przy nim czuwa... ogółem o Chase... to wszytko mnie za bardzo przytłaczało. A teraz jeszcze to spotkanie żadna randka z profesoerm Philipem...
Westchnąłem ciężko i wpatrywałem się tępo w chodnik.
"Nie ma wolności dla człowieka, jak długo nie pokonał on strachu przed prawdą."
Punktualnie przychodzę na miejsce spotkania.
Wysilam się na uśmiech na widok ukochanego profesorka.
- Dzień dobry...
- Dzień dobry - odpowiadam, uśmiechając się niewyraźnie widząc minę chłopaka.
Z wolna ruszamy przed siebie.
- Na początku chciałem powiedzieć, że olałbym to spotkanie, gdyby nie to, że to zakład to zakład, a danego słowa trzeba dotrzymać - zauważyłem na wstępie.
- Doceniam twoje poświęcenie - zapewniłem go.
- Mhm... - idę dalej potykając się co jakiś czas. Nie wiem co mówić... przecież to profsor.
- Przepraszam, że nie było mnie na zajęciach jakiś czas...
- To całkowicie zrozumiałe - W końcu po wypadku Parkera Morgana, on także ucierpiał. Byli przecież blisko.
- Postaram się ogarnąć wszystko, przyjemniej do zaliczeń... Ale ostatnio spędzam dużo czasu z Parkerem... I Chase'm... W szpitalu - tłumaczę, jakimś nieobecnym głosem.
- Jeśli chodzi o zaliczenia... Rozmawiałem z rektorem, jeżeli chcecie, możecie zaliczać w późniejszym terminie wszystko - powiedziałem spoglądając na niego.
Pokręciłem głową.
- Nie, ja dam jakoś radę. Bardziej martwię się o Morganów...
- Co z nimi? - pytam zmartwiony.
- Parker nadal w śpiączce. Wypadek był naprawdę poważny. Chase... - zawahałem się na krótką chwilę. - ... nie widziałem go jeszcze po za salą Parka. Kiepsko się trzyma i nie daje sobie pomóc. To dla niego koszmar, zawsze trzymali się razem... A ja nie wiem jak mogę im pomóc...
- Właściwie tylko czas może im teraz pomóc...
- Też prawda, ale im dłużej Parker jest nieprzytomny, tym mniejsze szanse dają mu lekarze, a jeśli jego nie będzie... - urwałem gwałtownie.
Milknę. Tutaj nie potrzeba więcej słów.
W milczeniu, docieramy w końcu do oceanarium. Pomachałem kasjerce, a ona automatycznie dała mi darmową wejściówkę. Potem spojrzałem na profesowa.
- On jest ze mną - powiedziałem i odebrłem kolejną wejściówkę, którą włączyłem Philipowi.
- A co u ciebie, po za tym, że nie najlepiej...? - zapytałem starając się zmienić temat.
Westchnąłem ciężko.
- Niewiele, po za tym że nie najlepiej. Bez Parkera cała działalność stoi, a kiedy stoi to nie ma rozwoju, a kiedy nie ma rozwoju... Jestem tylko kolejnym szarym studentem.
- Oj daj spokój, każdy jest na swój sposób jest wyjątkowy. Zwłaszcza studenci - zaznaczyłem.
- Tsa... - przewróciłem oczami. - Muzyków mamy setki. Rodzina chciała bym poszedł na architekturę, ale sam pan zna moje zdolności matematyczne. Zresztą rodzina... - fuknąłem na ich wspomnienie.
- Czasem trzeba ją po prostu zignorować... - wchodzimy pod oszkloną kopułę. Wszędzie otacza nas woda.
- Z drugiej strony nie można jej ignorować całe życie - postukałem w szybę tak dobrze znanego mi akwarium. - Mój ojciec zaprojektował ten odcinek oceanarium. Mówił mi o tym setki razy, za każdym razem jak tu przychodziliśmy. A ja jak na przekór zostałem muzykiem. I tak można wymieniać wiele rzeczy... - na przykład to, że jestem gejem.
Pokiwałem głową ze zrozumieniem, nie wiedząc czy warto tu jeszcze coś dodawać.
[ Wygenerowano w 0.027 sekund, wykonano 9 zapytań - Pamięć użyta: 1.08 MB (Maksimum: 1.4 MB) ]