Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: Poprzednia 1 2 3 Następna
Przez chwilę jeszcze mu się przyglądam z zaciętą miną. Na usta ciśnie mi się masa przekleństw. W końcu jednak się poddaję i prycham.
- 7,5.
I'm sorry for whatever I did to make you think I give a shit about your feelings.
- Hoho, myślałem, że damy z 5th Avenue mają mniejsze stópki - rzucam zgryźliwie, po czym zwracam się do starszego mężczyzny wydającego łyżwy. - Proszę dwie pary. Jedna 7,5, a druga 10.
Mężczyzna uśmiecha się i podaje nam łyżwy. Odwzajemniam słabo uśmiech, po czym patrzę znacząco na Złośnicę.
- Nie chcesz przypadkiem kasku? I ochraniaczy na kolana i łokcie? - Uśmiecham się złośliwie.
If I wanted to kill myself, I would climb your ego and jump to your IQ.
"Wspaniała dziewczyna. Mam ochotę ją zabić, ale zaczyna mi się podobać"
- Chcę jakiś porządny młotek, którym mogłabym rozwalić ci ten zakuty łeb - burczę, wyrywając mu łyżwy z dłoni.
Kierujemy się na ławeczkę, na której siadam i zdejmuję buty.
I'm sorry for whatever I did to make you think I give a shit about your feelings.
Marszczę lekko brwi, jakbym poważnie rozważał tę propozycję.
- Brzmi jak dobry plan, jednak o tym pomyślimy, kiedy w końcu upokorzysz się na łyżwach.
Zajmuję miejsce obok niej, doskonale zdając sobie sprawę, że siedzę zbyt blisko i zaczynam zakładać łyżwy.
Przełykam ślinę, gdy siada obok mnie. Czuję ciepło na koniuszkach uszu. Cholerny Maven. Nawet nie mam pojęcia, czemu tak na mnie działa. Zerkam na niego kątem oka. Na szczęście jest zajęty łyżwami.
Bez słowa zawiązuję najpierw jedną łyżwę, a potem drugą.
Wstaję z miejsca i biorę buty do rąk. Patrzę przez chwilę na Hiddleston, a ona nadal wiąże sznurówki, choć zaczęła to robić długo przede mną. Chyba wiem, o co tutaj chodzi. Przewracam oczami.
- Wiesz, że moja mała siostrzyczka szybciej wiąże buty od ciebie?
Wzruszam ramionami. Głos nadal więźnie mi w gardle. Przełykam ślinę.
Cholera. Nie chcę tam iść. Nie mam pojęcia, dlaczego się na to zgodziłam. W sumie... ja się na to nie zgodziłam. Nie muszę tam iść.
Gdy widzę, że ma już zawiązane sznurówki, ale bez sensu się nimi bawi, po raz kolejny podnoszę ją do góry za ramiona. Widzę przerażenie w jej oczach, gdy staje na łyżwach, które jednak po chwili znowu maskuje obojętnością. Prycham.
- Dobra, chodźmy cię upokorzyć - rzucam i popycham ją lekko w stronę lodowiska.
Prawie się przewracam, gdy mnie popycha. Staję przy bramce, nie chcąc przejść.
- Właśnie. Słowo klucz: "upokorzyć". Nie chcę być upokarzana. Wiem, że to twoje ulubione zajęcie, ale moje niekoniecznie - mruczę, zapierając się przy wejściu.
- Cholera, Hiddleston. Nie bądź tchórzem. - Przewracam oczami i przenoszę ją nad bramką.
Gdy tylko czuję lód pod łyżwami, zaczynam się rozjeżdżać. Gdyby nie barierka, jak nic bym się przewróciła. Oddycham szybciej, łapiąc się jej w ostatniej chwili. Zauważam spojrzenie Mavena i odsuwam się od niego w żółwim tempie, ciągle trzymając się kurczowo barierki.
Podjeżdżam na łyżwach przed nią i opieram się łokciem o barierkę, a głowę o dłoń.
- W takim tempie nie zrobisz ani jednego kółka przed zamknięciem lodowiska - zauważam złośliwie.
Cały czas patrzę pod nogi, aż zaczyna mnie boleć szyja. Ryzykuję szybkie spojrzenie na chłopaka.
- Nie prosiłam się o to - mruczę. - Jak chciałeś się ze mnie ponabijać, mogłeś to zrobić na ławce.
Macham lekko ręką.
- Nie byłoby tak ciekawie. Zawsze jest też opcja, że przywalisz czołem w lód. Będziesz naprawdę ciekawie wyglądała z sińcem na środku czoła. Choć w sumie twojej urodzie już raczej nic nie zaszkodzi - stwierdzam z udawanym znudzeniem.
Tak naprawdę całkiem nieźle się bawię, irytując Hiddleston. Chyba jeszcze irytowanie nikogo innego nie sprawiało mi tyle radości.
- Jakoś na Empire State nie narzekałeś - odgryzam się.
Zaraz jednak gdy zdaję sobie sprawę z tego, co powiedziałam, czuję ciepło na policzkach. To dlatego go unikałam na wszelką cenę, a teraz wyciągam to wszystko na wierzch. Super.
Przypadkowo łyżwa odjeżdża mi w bok i znowu prawie się wywracam.
Milknę na chwilę, gdy to mówi. Dobra, tym razem jej się udało, bo nie wiem, co powiedzieć. Gdy podnosi znowu wzrok, nadal zirytowany, jej twarz jest jeszcze bardziej czerwona, niż była wcześniej od mrozu. Wzdycham zrezygnowany i łapię ją za dłonie.
- Dobra, zlituję się nad tobą i nauczę cię jeździć - mówię, widząc jej pytające spojrzenie.
To irytujące uczucie. Mam ochotę się odsunąć, ale zamiast tego łapię się kurczowo jego dłoni i patrzę na niego z przerażeniem.
- To nie jest dobry pomysł - udaje mi się wykrztusić. Nadal nie ruszam się z miejsca.
- Nonsens - mruczę. - Podważasz moje umiejętności łyżwiarskie?
- Podważam moje zaufanie do ciebie. - Wzruszam ramionami, nadal patrząc pod nogi.
Kiwam głową.
- I to w sumie jest prawidłowe zachowanie, Złośnico. Też bym sobie nie ufał. Ale chyba nie masz większego wyboru - zauważam. - Podnieś głowę.
Kręcę głową.
- Nie - mówię z ledwością.
Matko, ile ona ma w planach się opierać?
Łapię ją jedną dłonią za podbródek i unoszę jej głowę do góry.
- Dobra. Skoro już nam się udało, teraz będziesz się patrzyć w moje oczy, jakby były najpiękniejszą rzeczą, jaką w całym swoim życiu widziałaś, rozumiesz?
- Oczy to chyba jedyna ładna rzecz, którą posiadasz - udaje mi się wyzłośliwić.
Przygryzam lekko wargę.
- To jest zły, zły pomysł - powtarzam się, patrząc w jego oczy tak, jak kazał. Robię się czerwona.
- Żebym ja o tym nie wiedział - mruczę.
Przejeżdżam kawałeczek do tyłu, na co ona cała się spina.
- Rozluźnij się. To naprawdę nie jest takie straszne, jak ci się wydaje.
Widzę, że stara się zrobić to, co jej każę, ale nie bardzo jej wychodzi. Wzdycham.
- Hiddleston, co ty właściwie robisz, poza wściekaniem się na mnie, co? - Zagaduję, wymyślając pierwszy lepszy temat, który mi przyjdzie na myśl.
Marszczę lekko brwi, zaskoczona pytaniem.
- Co cię to nagle obchodzi? - Burczę.
Wzrusza ramionami, patrząc na mnie wyczekująco. Zastanawiam się chwilę.
- Studiuję. Piszę własną książkę. - Wzruszam lekko ramionami. - Oglądam filmy.
Strony: Poprzednia 1 2 3 Następna
[ Wygenerowano w 0.033 sekund, wykonano 9 zapytań - Pamięć użyta: 1.05 MB (Maksimum: 1.39 MB) ]