Nie jesteś zalogowany na forum.
- Kolega próbował wyjść przez okno i utknął w krzaku róży. Mógłby pan pomóc? - uśmiecham się rozbawiony
I'm not afraid of moving on or letting go. It's just hard to say goodbye to what I know.
Uśmiecham się uprzejmie.
- Zaprowadzimy Pana... - wychodzimy z budynku i idziemy na tyły gdzie leży Ryder.
"Przyjaciel na pewno zauważy, gdy patrzysz tęsknym wzrokiem na coś, na co nie możesz sobie pozwolić. I daje ci to na urodziny."
Idę za nimi, a gdy widzę chłopaka zaplątanego w krzaki, wybucham śmiechem - Ryder?
- Tsa... - Szarpie się jeszcze mocniej. Muszę przypomnieć Parkerowi i Angeli, że ich nienawidzę...
"Nie ma wolności dla człowieka, jak długo nie pokonał on strachu przed prawdą."
- Co ci przyszło do głowy? - unoszę brwi i wyciągam rękę w jego stronę
- Otworzyłem okno i jakoś tak... - ignoruje jego rękę. Cholera dlaczego on?!
- On chciał wyjść z sali, panie profesorze. - powstrzymuję śmiech
I'm not afraid of moving on or letting go. It's just hard to say goodbye to what I know.
- Oknem? A drzwiami nie byłoby szybciej? - pytam rozbawiony
- Umm... Ale korytarz był strasznie zatłoczony... - wyjaśniam.
Kręcę głową - Wcale nie. Było kilku uczniów i ja.
- Ale wolałem oknem - upieram się wyrywając.
- Dlaczego? - unoszę brwi
- Ugh... no był tam akurat ktoś kogo wolę unikać - powiedziałem lekko zirytowany.
- Okej. - wzruszam ramionami - Poczekaj, pomogę ci.
Nachylam się do Angie. - Ależ on opiekuńczy. -mówię rozbawiony
Uśmiecham się.
- "Zaopiekuję się każdym calem kwadratowym" - mówię palcami robiąc cudzysłów i śmiesznie poruszając brwiami.
"Przyjaciel na pewno zauważy, gdy patrzysz tęsknym wzrokiem na coś, na co nie możesz sobie pozwolić. I daje ci to na urodziny."
- Poradzę sobie... - Zaczynam się wyrywać ale tylko poszarpałem bluzę. - Dobra... nie poradzę sobie...
- Daj mi rękę. - wyciągam dłoń w jego stronę
Zaczynam nucić Titanica. - "Jack, come back" - mówię tak, że tylko Angela mnie słyszy
Kryjąc rukieńce podaję mu wolną rękę, a profesor mnie wyciąga.
- Dzięki...
Chichocze.
- Ale to jest naprawdę słodkie... - stwierdzam.
- Nie ma problemu. - uśmiecham się i uświadomiam sobie, że wciąż go trzymam. Zabieram rękę lekko speszony
Przyglądam się wszystkiemu rozbawiony - I don't care... - nucę
Trzymając nisko głowę zaczynam się cofać, ale prawie się przewracam. Cholerna kostka... nawet uciec nie mogę...
Widzę, że profesor chce już odejść.
- Umm... może Pan mu pomóc? - proszę patrząc za Ryderem. - On chyba sam sobie nie poradzi, a my... - łapie Parkera za rękę i wycofuje się. - Jesteśmy już spóźnieni... Z góry dziękuję panu za pomoc! - szybko oddalamy się za drzewa.
[ Wygenerowano w 0.044 sekund, wykonano 9 zapytań - Pamięć użyta: 1.17 MB (Maksimum: 1.5 MB) ]